מכון היצוא

אינדונזיה - סקירה כלכלית | 2020

אינדונזיה היא המדינה הרביעית בעולם בגודל האוכלוסייה והכלכלה הגדולה ביותר של דרום-מזרח אסיה עם תוצר של 1,120 מיליארד דולר ב-2019. מדורגת במקום ה-7 בעולם במונחים של שווי כוח הקנייה, ונתוני צמיחת תוצר ממוצעים של למעלה מ5% מדי שנה בעשור האחרון. בשנת 2020 בעקבות משבר הבריאות העולמי צפויה כלכלתה להתכווץ בכ-1.5% בלבד (ירידה של כ-5.8% צפויה בישראל ושל 4.4% בכלכלה העולמית).

לשוק האינדונזי יש תכונות חיוביות רבות. התמ"ג לנפש שלה צמח מכ-800$ בשנת 2000 לכ-4,197$ בשנת 2019. עולה על רבים משכנותיה באסיה כדוגמת הפיליפינים ווייטנאם ואחראית לכמעט מחצית מהתוצר של מדינות דרום מזרח אסיה (ASEAN). אינדונזיה חברה בפורום 20 הכלכלות הגדולות בעולם (G-20) עם אוטונומיה אזורית משמעותית. ממוקמת על אחד מנתיבי הסחר העיקריים בעולם ויש לה עושר נרחב במשאבים טבעיים. מספר משתמשי האינטרנט ב-2019 הגיע ל-185 מיליון (69% מהאוכלוסייה) - מהגבוהים בעולם.

לצד כל אלו, הסביבה העסקית באינדונזיה מאתגרת. אינדונזיה דורגה בשנת 2020 במקום ה-73 מתוך 190 מדינות במדד קלות עשיית עסקים על ידי הבנק העולמי בשל דרישות בירוקרטיות ורגולטוריות מורכבות אשר מקשות על השוק, כמו גם תשתיות עניות ולא מפותחות. על פי מדד השחיתות של הבנק העולמי מדורגת אינדונזיה במקום ה-85 מתוך 180 לצד מדינות כמו בורקינה פאסו, סרביה וטורקיה. בעוד יש מאמצים גדולים לשיפור השירותים הציבוריים הבסיסיים, איכות המרפאות ובתי הספר במדינה אינם אחידים ומתבטאים באינדיקטורים מדאיגים בעיקר בתחום הבריאות.

בינואר 2001 הושגה פריצת דרך בכל הנוגע לסחר בין ישראל לאינדונזיה בעקבות ביקורם של בכירים באינדונזיה ועד היום יחסים עסקיים בפרופיל נמוך בסקטור הפרטי זוכים להסכמת הממשל האינדונזי. עם הודעתו של הממשל האינדונזי בחודש האחרון לשנת 2020 על הרצון לכינון יחסים עם ישראל, יחסי הסחר בין המדינות עתידים להתרחב. אינדונזיה מהווה יעד פוטנציאלי עבור היצוא הישראלי במיוחד לאור הצמיחה המהירה והגידול בביקושים הפנימיים ובהיקפי היבוא. הפוטנציאל הגבוה עבור היצואן הישראלי טמון בעיקר בענפים הבאים: אגרו-טכנולוגיה, אנרגיה מתחדשת, ציוד רפואי ותרופות, ציוד אלקטרוני ושירותי טלקומוניקציה.

להמשך קריאה לחצו כאן

טעינה